Start

SLIMFIT

Menu
Terug naar Inspiratie

Overzicht

Werken met een elektronische leeromgeving
In dit filmpje vertelt een leerling van basisschool Op 't Hof in Tricht over hoe er op de school met de elektronische leeromgeving gewerkt wordt. Daarnaast is in deze prezi te zien hoe er op een Jenaplan school met ELO's wordt omgegaan.

Meer weten over ELO's? http://www.kennisnet.nl/themas/elektronische-leeromgeving/

Werken met een ELO

Werken met VAL junior: een ELO voor wereldoriëntatie
Basisschool het Palet werkt hier mee en zal in de toekomst meer informatie hierover plaatsen.

Voor wat algemene informatie: http://www.innofun.nl/ideeen/val-junior/of of bekijk dit filmpje van Leraar 24.

Zelfgeorganiseerd leren, SOLE
Basisschool Dionysius in Schinnen werkt regelmatig rondom zelfgeorganiseerd leren (ZOL). In dit document wordt toegelicht hoe dit in zijn werk gaat.

Het inzetten van ICT om zelfgeorganiseerd leren te faciliteren.
Veel scholen werken wel eens op projectmatige basis. Leerlingen op pad sturen met een onderzoeksvraag om op die manier te laten leren. ICT kan voor de leerlingen een hulpmiddel zijn.

Informatievaardigheden zijn hiervoor erg belangrijk. Als hulp daarbij http://4w.kennisnet.nl/artikelen/2013/05/29/kennis-leren-verwerven-met-informatie-van-internet/

 MATH: Hoe werkt het?
In dit document van basisschool Dionysius uit Schinnen wordt ondermeer toegelicht wat MATH is, welk leerkracht- en leerlingsgedrag er gevraagd wordt en hoe men de methode kan implementeren.

In onderstaande film een kijkje in de praktijk; hoe organiseert de Dionysius het rekenonderwijs?Werken met tablets en andere digitale middelen
Op de Dionysius in Schinnen wordt er veel met tablets en andere digitale hulpmiddelen gewerkt. Bekijk het filmpje hieronder voor een impressie!