Start

SLIMFIT

Menu
Terug naar Inspiratie

Overzicht

Werken met Topondernemers
Op de Petrus Banden wordt er gewerkt met Topondernemers. Om Topondernemers in te voeren, heeft het team een proces doorlopen van enige jaren. Nieuwsgierig naar hoe zo'n proces eruit ziet? Bekijk dan hier het projectplan en een enquête die bij leerkrachten is afgenomen om vast te stellen hoe zij tegen het werken met Topondernemers aankijken. Ook kun je de kijkwijzer schoolbezoek Topondernemers bekijken. Deze kijkwijzer is gericht op het bezoeken van een school waar Topondernemers al wordt toegepast. Waar kun je dan op letten / moet je aan denken?

Voor de meer praktische uitwerking kun je de volgende documenten bekijken.

  • Leerlijn leerlingvaardigheden TO: Hoe ontwikkelen kinderen zich door de jaren heen? Met behulp van deze leerling kun je vaststellen waar kinderen in hun ontwikkeling staan op het gebied van Topondernemers.

  • Stappenplannen groep 4 en groep 5-8: De stappenplannen bieden leerlingen structuur bij het werken aan hun Topondernemers kaart. Leerlingen stellen vast wat ze gaan leren en hoe ze dat gaan doen. Ook is er ruimte  voor evaluatie.

  • Enquête voor leerlingen: Deze enquête kun je gebruiken om aan leerlingen te vragen hoe zij een thema van Topondernemers hebben ervaren. Handig!

  • Suggesties inrichting leeromgeving : In dit document staan enkele suggesties over hoe je de leeromgeving in kunt richten bij het thema 'Olympische ceremonie'.