Start

SLIMFIT

Menu
Terug naar Inspiratie

Overzicht

De tablet als multifunctionele tool
De inzet van de tablet heeft de laatste tijd (sinds de introductie van de
iPad in 2010) zeer veel aandacht gekregen in het onderwijs. Van een consumenten product tot een leermiddel. Zo snel kan het gaan!

Op veel scholen wordt de iPad ingezet, op zeer diverse manieren. Op basisschool 't Hof is dat als middel om social, mobiel en flipped learning mogelijk te maken. Bekijk daarnaast ook de Prezi van basisschool Op 't Hof in Tricht, waarin zij uitleggen waarom ze voor Ipads gekozen hebben en welke apps zij handig vinden om te gebruiken.

Over Flipping the Classroom staat in deze app nog meer. Dit didactische model is zowel in de laag van leraar gestuurd als van zelfstandig onderwijs in te passen.

De iPad is ook goed te gebruiken bij stelonderwijs: http://innovatie.kennisnet.nl/hoe-kan-een-tablet-helpen-bij-stelonderwijs-op-de-basisschool/Digitaal verwerken met Snappet
Op De Sterrenschool in Apeldoorn wordt gebruik gemaakt van Snappet. Zij gebruiken dit voor de individuele verwerking van de leerstof.

Meer over pilot met Snappet? klik hier of bekijk een aantal screenshots.Werken met een digitale rekenmethode
|
Aan de slag met de methode Math van Exova. Een rekenprogramma (methode) met rekentuin geïntegreerd en aan verwerking gekoppelde instructiemomenten.

Kennisnet heeft met Rekentuin onderzocht wat de effecten zijn van het gebruik van Rekentuin in het basisonderwijs:Wat weten we (nog meer) van ict en rekenonderwijs? Lees hier een onderzoek uit 2011

Interactie met het Digibord
Op de Theresiaschool in Slenaken wordt gebruik gemaakt van de mogelijkheden die het digibord biedt. Door een koppeling te zoeken tussen de aanwezige tablets en het digibord wordt de interactie en betrokkenheid van de leerlingen verhoogd. Hieronder staan een paar voorbeelden.


Kennisnet heeft veel informatie over het gebruiken van het digibord in de les.

Op deze pagina vindt u veel praktijkvoorbeelden van de inzet van digiborden in de klas:

http://www.kennisnet.nl/themas/digiborden-en-touchscreens/praktijkvoorbeelden/videovoorbeelden-basisonderwijs/

 Verlengde instructie met het digibord
Een recent uitgevoerd onderzoek over de inzet van het digibord tijdens de verlengde instructie