Start

SLIMFIT

Menu
Terug naar Inspiratie

Overzicht

Inzet materialen
Hoe zorg je dat de materialen die je hebt ook op een nuttige manier inzet? OBS Klim-Op laat in deze presentatie zien hoe je dit op een eenvoudige manier kunt ordenen en vastleggen.

Van kennisoverdracht naar kennisconstructie
Basisschool De Schakel in Vogelwaarde heeft een geheel eigen visie op het vergaren van kennis. In de bovenbouw van de school vindt er gestructureerd een verschuiving plaats van kennisoverdracht door de leraar naar kennisconstructie door de leerling. In hun PowerPoint wordt dit in beeld toegelicht. Ben je meer van de woorden, lees dan dit document, waarin de visie en praktijk van de school worden uitgelegd. Tot slot heeft De Schakel ook een stappenplan en beoordelingsformulier ontwikkeld, handig voor het doen van onderzoek / het beoordelen van (ICT) presentaties!

Kwaliteitskaarten
Op de Masten en de Paus Joannes hebben ze een aantal kwaliteitskaarten ontwikkeld, waarin wordt aangegeven hoe de scholen aan een bepaald onderwerp, bijv. rekenen of burgerschap, werken. Hieronder vind je een paar voorbeelden en een leeg format om zelf te gebruiken.