Start

SLIMFIT

Menu
Terug naar Inspiratie

Overzicht

Kijkje in de praktijk
Bij Mondomijn is het uitgangspunt dat er voor ieder kind een plan op maat gerealiseerd wordt.  Er wordt niet met een basisprogramma voor het gemiddelde kind gewerkt. Het Kindontwikkelplan is een voorbeeld van de wijze waarop samen met kinderen inhoud wordt gegeven aan hun eigen leerprogramma. In onderstaand filmpje zie je hoe dit er in de praktijk uitziet.Werken met verschillende concepten; de weektaak
Op de Diamant in Apeldoorn wordt er gewerkt volgens drie verschillende concepten; programmagericht, ervaringsgericht en ontwikkelingsgericht onderwijs. Na een eerste introductiejaar stromen kinderen door naar die manier van werken die het beste bij hen aansluit. In onderstaande documenten vind je een voorbeelden van de weektaak per concept.

Daarnaast vind je hieronder een aantal voorbeelden van taakkaarten voor SBO scholen.

Uitstroomniveaus SBO
Op SBO scholen wordt sterk rekening gehouden met de mogelijke uitstroomniveaus van de kinderen. Op basis daarvan wordt een passend onderwijsaanbod gevormd. In deze tabellen staan de uitstroomniveaus, gekoppeld aan DL (didactische leeftijd) en mogelijke leerroutes beschreven.